Mananca asta la cina timp de 3 zile! Iti curata intestinele si te ajuta sa scapi de kilogramele in plus rapid

Aceasta masa are abilitatea de a curata ramasitele fecale din intestine si va ajuta sa slabiti.

Alt beneficiu al acestei mese este ca echilibreaza secretia de acid din stomac.

Aceasta „salata de vitamine” este alcatuita din legume ce abunda in vitamine, minerale, fibre si pectina. Asadar, aceasta mini-dieta va va curata eficient intestinele. Are putine calorii, astfel ajutand la slabit.

Ingredientele:

Varza
Morcovi
Sfecla rosie
Legume cu frunze verzi (salata verde, spanac, rucola etc.)
zeama de lamaie
Ulei de masline

Mod de preparare:

Se pun 3 parti varza, o parte morcovi, o parte sfecla rosie. Varza se taie fideluta iar morcovii si sfecla se dau pe razatoarea mare.

Legumele cu frunze vezi se rup si se pun in cantitatea dorita de fiecare. Puteti adauga in salata marar, frunze de telina sau patrunjel. Adaugati putin suc de lamaie. Puteti adauga si usturoi maruntit. Adaugati ulei de masline.

Este recomandat sa evitati sarea, dar daca nu puteti manca nesarat, folositi sos de soia, care contine sare, si imbunatateste gustul mai mult decat sarea simpla. De asemenea, are o valoare nutritionala importanta si nu este daunatoare pentru sanatate.

Morcov – beneficii

Morcovul are efect vitaminizant, tonifiant, analgezic, bactericid, antiseptic, calmant, cicatrizant, emolient, rubefiant, regenerator al pielii, tonic cutanat, ajută în lupta cu cancerul, este un bun antioxidant, reduce colesterolul,

Stimuleaza functia hepatică, hipoglicemiant în diabet, redă pofta de mâncare, reglează tulburările metabolismului, elimină acidul uric, întăreşte capacitatea de apărare a organismului, antianemic, sporeşte numărul de globule roşii şi hemoglobina, reglator intestinal, antiputrid, depurativ, fluidifiant biliar şi pectoral, cicatrizant gastric, creşte acuitatea vizuala, dilată vasele coronare, favorizează lactaţia şi arerol de vermifug intestinal.

Sfecla rosie

Toxinele din alimentatie, aer, apa, diferite ambalaje sau detergenti se acumuleaza in organism si ajung sa il sufoce, producand afectiuni din cele mai diverse, de la alergie – la reumatism, si de la scaderea imunitatii, la Alzheimer.

Substantele active din sfecla rosie au calitatea de a ajuta la eliminarea acestor toxine, inca de la nivel celular, si de a ajuta la eliminarea lor prin colon, transpiratie si diureza.

Efectele sale detoxifiante sunt atat de intense, incat multe persoane care tin cura cu suc de sfecla rosie se confrunta, in primele saptamani, cu fenomene neplacute, cum ar fi starile de greata, tulburarile de tranzit intestinal, mirosul neplacut al excretiilor.

Aceste semne sunt cunoscute in medicina naturala ca reactie de dezintoxicare si sunt semnul ca tratamentul functioneaza si da rezultat

Varza – beneficii

Să vedem care sunt cele mai semnificative beneficii ale consumului de varză asupra organismului:

– Are foarte multe fibre, drept urmare previne apariţia constipaţiei şi promovează un tranzit intestinal sănătos.

– Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.

– Acidul folic din varză este excelent pentru femeile însărcinate, care au nevoie de acest compus pentru a feri nou-născutul de malformaţii congenitale.

– Frunzele de varză, uşor înmuiate în apă călduţă, pot fi aplicate pe sâni atunci când ne dor ca urmare a alăptării. Acestea au efecte antiinflamatorii şi eliberează substanţe care ameliorează senzaţia de durere. De asemenea, frunzele de varză mai pot fi aplicate pe articulaţii dureroase.

Legumele cu frunze verzi:

Legumele cu frunze verzi absorb toxinele din organism si neutralizeaza metalele grele, substantele chimice si pesticidele. Include in alimentatie legume ce spanac, rucola, frunze de papadie, frunze de mustar, etc

Consumul de legume cu frunze verzi poate contribui la stimularea producţiei de celule care protejează sistemul digestiv de diferite boi, printre care şi cancerul, se arată într-un studiu elaborat de institutul australian Walter y Eliza Hall, publicat luni de revista Nature Inmunology şi preluat de agenţia EFE şi Agerpres.

Cercetătorii australieni au descoperit că celulele imunologice, denumite limfoide înnăscute (ILC- după iniţialele în limba engleză), se găsesc în stratul care acoperă sistemul digestiv şi ele protejează intestinul de bacteriile “rele”.

Ei mai cred că ILC au rol important în controlarea alergiilor la alimente, în bolile inflamatorii, previn obezitatea şi chiar cancerul intestinal.

De asemenea, autorii studiului au descoperit că gena denumită T-bet este esenţială în producerea acestor celule imunologice, esenţiale în menţinerea echilibrului între imunizare, inflamaţie şi toleranţă, cât şi pentru răspunsul lor la stimulii generaţi de alimentele pe care le consumăm.

“Am descoperit că T-bet este gena cheie care instruieşte celulele precursoare să se transforme în ILC ca răspuns la semnalele emise de mâncarea ingerată şi de bacteriile prezente în intestin”, precizează Gabrielle Belz, coordonatoarea studiului.

Ea subliniind că ILC sunt esenţiale pentru vigilenţa imunologică a sistemului digestiv şi că este pentru prima dată când au fost identificate gene responsabile de producerea acestor celule limfoide înnăscute.

Potrivit datelor studiului, proteinele prezente în legumele cu frunze verzi sau în crucifere (cum este brocoli) interacţionează cu receptorii superficiali care activează gena T-bet şi pot juca rolul cheie în producerea de ILC.

In plus, celulele ILC produc şi un hormon denumit interleucină 22 (IL-22) care ajută la repararea epiteliului, ansamblul celulelor care acoperă intestinul.

Fără gena T-bet, corpul este mai sensibil la infecţiile bacteriene contactate prin sistemul digestiv, motiv pentru care existenţa acesteia contribuie la prezenţa bacteriilor “bune” în intestin şi la cicatrizarea rănilor ţesuturilor.

Comments are closed.